Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-29@15:36:46 GMT

فارس من| ماجرای بدرفتاری با مادران در بخش زایمان

تاریخ انتشار: ۱۴ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۴۰۸۳۷۷

فارس من| ماجرای بدرفتاری با مادران در بخش زایمان

گروه زندگی: درد زایمان که سراغ مادرباردار می‌آید، شیرین‌ترین و سخت‌ترین لحظات زندگی‌اش شروع می‌شود. ساعت‌ها و دقایقی که درد تمام وجودش را احاطه می‌کند. زن باردار وارد اتاق زایمان می‌شود و اینجاست که از کادر درمان، ماماها و پرستارها علاوه بر حمایت درمانی، توقع حمایت روحی و روانی دارد؛ موضوعی که در بخش زایمان بعضی از بیمارستان‌ها نادیده گرفته می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این موضوع آنقدر اهمیت دارد که عده‌ای از مخاطبان کمپینی را با عنوان بدرفتاری با مادران باردار در برخی بیمارستان‌ها متوقف شود  را در سامانه مردمی فارس من ثبت کردند و در این کمپین‌ها از بدرفتاری با زنان باردار گلایه کردند. لازم به ذکر است که این گزارش‌ها و پیگیری‌ها نافی تلاش‌های شبانه روزی کادر درمان و پرستاران بیمارستان‌ها نیست.

*هنوز وقتی یاد رفتار ماماها می افتم اشک می‌ریزم

با ثبت کننده کمپین که تماس می‌گیریم حرف‌های زیادی برای گفتن دارد و گلایه‌های بسیاری. او مادر چهار فرزند است و در شهر زاهدان زندگی می‌کند. خاطرات تلخ او از دومین و چهارمین زایمانش که در یکی از بیمارستان‌های این شهر انجام شد هنوز هم آزارش می‌دهد و کام او را تلخ می‌کند. «فاطمه شریف زاده» می‌گوید: «مادری که می‌خواهد زایمان طبیعی داشته باشد چندین ساعت از شش ساعت گرفته تا دوازده و سیزده و حتی بیشتر را باید در بلوک زایمان باشد و تحت نظر. در تمام این ساعت‌ها، ماماها و پرستارها باید نظارت داشته باشند بر وضعیت بیمار و به او کمک کنند. این حمایت فقط حمایت درمانی نیست باید در تحمل این درد سنگین از مادر حمایت عاطفی و روانی کنند. اما آنقدر با من در زمان دو زایمانم بدرفتاری کردند که هنوز هم وقتی یادش می‌افتم نمی‌توانم جلوی اشک‌هایم را بگیرم.»

تصاویر استفاده شده در این گزارش تزیینی است

*نمی‌توانم توهین‌هایی که شنیدم را به زبان بیاورم

حتماً این روایت را شنیده‌اید که می گویند هر زنی که در حال زایمان از دنیا برود اجر شهید برای او خواد بود و اگر سالم بماند و فرزندش را به دنیا آورد تمامی گناهان او آمرزیده خواهد شد. این روایت به خودی خود بیانگر شان و عظمت به دنیا آوردن فرزند از یک طرف و از طرفی بیانگر شدت درد و رنجی است که یک زن تحمل می‌کند تا فرزندی را به دنیا بیاورد. شریف زاده که تجربه چهار زایمان را داشته می‌گوید: «از طرف برخی از ماماها کلمات زشت و زننده‌ای را شنیدم. باز وقتی بچه اولت باشد کنایه‌ها کمتر است اما وقتی فهمیدند که من چهارمین فرزندم را به دنیا می‌آورم ماما شروع کرد به کنایه زدن که چه خبره؟ خودت خواستی پس باید تحمل کنی. اگر تحمل درد را نداری چرا باردار شدی! کاش فقط این جمله‌ها بود. وقتی درد من به اوج می‌رسید و گاهی از شدت درد فریاد می‌زدم، به عوض حمایت روحی و روانی از من، توهین‌هایشان بیشتر می‌شد. طوری که من فقط اشک می‌ریختم و دعا می‌کردم که بتوانم این شرایط را راحت‌تر تحمل کنم. راستش اصلاً دوست ندارم جملاتی را که به من می‌گفتند را به زبان بیاورم. یعنی اگرهم بگویم شما نمی‌توانید این حرف‌ها را در رسانه‌ بنویسید.»

*ماجرای فایل صوتی اتاق زایمان که حاشیه ساز شد

این تجربه یک مادر از زاهدان است و با خواندن کامنت هایی که مخاطبان در پایین کمپین نوشتند کاشف به عمل می‌آید که این رفتارهای بد فقط منحصر به آن بیمارستان دولتی در زاهدان نیست و در برخی از بیمارستان‌های دیگر هم این رفتار توهین آمیز با مادران باردار وجود دارد. چند وقت قبل هم انتشار یک فایل صوتی از بخش زایمان یکی از بیمارستان‌های دولتی حسابی حاشیه ساز شد. در این فایل، ماما یا پرستاری که کنار خانم باردار بود با شنیدن فریادهای مادر ناشی از شدت درد زایمان بر سر او فریاد می زند و عباراتی توهین آمیز را به کار می‌برد. انتشار این فایل صوتی باعث شد تا رسانه‌ها به این موضوع توجه کنند و ضرورت اصلاح این رویه را از مسئولان وزارت بهداشت خواستار شوند.

 

*قدردان زحمات کادر درمان هستیم

کم نیستند پرستارها یا ماماهایی که با صبوری و آرامش ساعت‌ها پا به پای مادر باردار در اتاق زایمان هستند. اگر از ضرورت اصلاح برخوردهای ناشایست با برخی از مادران باردار در بلوک زایمان می گوییم، دلیل بر نقض زحمات کادر درمان نیست. رفتارخوب کادر درمان با مادری که سخت‌ترین و شیرین‌ترین لحظات زندگی‌اش را می‌گذراند و می‌خواهد فرزندی را به دنیا بیاورد، یک اصل است و جزو بدیهیات است. اما رفتارهای بد و ناشایست هم باید رسانه‌ای شده و اصلاح شود.

شریف زاده؛ مادری که تجربه ناخوشایندی را از زایمان دو فرزندش دارد می‌گوید، انصاف را چاشنی گلایه‌هایش می‌کند و خاطره خوب یکی از زایمان‌هایش را روایت می‌کند؛ «ماما ۸ ساعت تمام بالای سر من بود و از من حمایت کرد. مدام به من روحیه می‌داد. احساس می‌کردم خواهرم در اتاق زایمان کنارم هست و قوت قلب می‌گرفتم. من با مادران بسیاری صحبت کردم. خیلی‌ها تجربه‌های خوبی از زایمان داشتند، خیلی‌ها هم مثل من هنوز از رفتار بد ماماها رنجور و دلگیر بودند.»

*خشونت زایمانی و بیانیه سازمان جهانی بهداشت

مطالعه ای کوتاه نشان می دهد که معضل بدرفتاری با زنان باردار در برخی از بیمارستان در همه کشورها حتی کشورهای اروپایی هم وجود دارد و جالب تر آنکه از آن تحت عنوان «خشونت زایمانی» نام می‌برند و هر نوع بی توجهی،آزار جسمی و عدم احترام در زمان زایمان در ردیف خشونت زایمانی قرار می‌گیرد.کارشناسان می‌گویند مراقبت‌های غیر محرمانه، مراقبت‌های غیر شرافتمندانه، تبعیض، سوءاستفاده جسمی، مراقبت‌های غیر موافق و کنار گذاشتن مراقبت‌ها همگی هم جزو خشونت های زایمانی به حساب می‌آید. این در حالی است که زن در زمان زایمان بسیار آسیب پذیر است و نمی‌تواند از خودش مراقبت کند.

 ماجرای خشونت زایمانی در برخی از کشورها آنقدر بیخ پیدا کرد که حتی سازمان جهانی بهداشت سال ۲۰۱۴ برای جلوگیری و از بین بردن بی احترامی و سوءاستفاده از زنان بـاردار، بیانیه ای صادر کرد که  ایجاد سیستم‌های پاسخگو و حمایت برای پایش داده‌های مربوط به شیوه‌های مراقبت محترمانه و غیرمحترمانه و  مشارکت همه ی ذینفعان، از جمله زنان، در تلاش برای بهبود کیفیت مراقبت و از بـین بـردن شـیوه هـای بی احترامی و توهین آمیز از بندهای این بیانیه بود.

به نظر می‌رسد ارتقاء جایگاه و بهبود شرایط کاری ماماها، برطرف کردن محدودیت‌ها و کمبود‌هایی که سیستم مراقبت‌های مادری دارد از  عوامل مهمی است که می تواند در پیشگیری و رفع خشونت زایمانی علیه مادران موثر باشد.

شما هم تجربه های خودتان و اطرافیانتان از برخورد کادر درمان اتاق زایمان را با ما به اشتراک بگذارید.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: زایمان فرزند بیمارستان دولتی فارس من ماما پرستار توهین بیمارستان ها اتاق زایمان کادر درمان مراقبت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۰۸۳۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زایمان سزارین در گیلان همچنان پیشتاز است

دکتر محمدتقی آشوبی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی گیلان امروز (یکشنبه ۹ اردیبهشت ماه) در نشست قرارگاه دانشگاهی جوانی جمعیت و حمایت از خانواده به سیر نزولی جمعیت استان و کند شدن شیب آن اشاره کرد و گفت: کاهش جمعیت و بحرانی شدن آن در آینده نه چندان دور همچنان در صدر اولویت است و باید با رویکرد بلند مدت به این بحران نگاه شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اشاره به تلاش بیش از ۱۰ ساله پیرامون کاهش زایمان به صورت سزارین افزود: علیرغم همه تلاش‌های صورت گرفته و اقدامات ترویجی پیش از زایمان، همچنان بالغ بر ۷۰ درصد زایمان‌ها در استان به صورت عمل سزارین انجام می‌شود که سهم بخش خصوصی در این حوزه بیشتر است.

دکتر آشوبی با بیان به اینکه سزارین نخست زا در گیلان یک تا ۳ درصد طی سال‌های اخیر افزایش داشته است، تصریح کرد: ترویج و در پیش گرفتن زایمان طبیعی بدون درد در این استان ضروری است و لازم است متخصصان زنان و زایمان و همچنین بیهوشی در این زمینه همکاری مجدانه و مجاهدانه داشته باشند.

او همچنین از اجرای موفق طرح نفس در گیلان خبر داد و گفت: کنترل سقط جنین و مداخله در مهار بی ضابطه آن، کاری بزرگ بود که همه دغدغه‌مندان و آینده نگران حوزه جمعیتی در آن به ویژه بسیج جامعه پزشکی مشارکت فعالانه و قابل تحسین دارند.

در نشست قرارگاه دانشگاهی جوانی جمعیت و حمایت از خانواده گیلان پیرامون اقدامات و برنامه‌های پیشنهادی و اختصاصی هفته ملی جمعیت در استان گیلان گفتگو و بر ضرورت اهتمام هر چه باشکوه‌تر برگزارشدن برنامه‌های هفته جمعیت در سطح استان تأکید شد.

همچنین آخرین وضعیت استان گیلان در حوزه زایمان طبیعی و سزارین و اقدامات صورت گرفته در جهت افزایش ترویج به زایمان طبیعی و کاهش سزارین نیز گفتگو و الزامات قانونی و هدف‌گذاری استان در این شاخص مورد ارزیابی قرار گرفت.

کنترل سقط جنین و تلاش همه جانبه در جهت اجرای طرح نفس بسیج جامعه پزشکی و توفیقاتی که اجرای این طرح در استان گیلان داشته، از دیگر محور‌هایی بود که امروز در نشست قرارگاهی جوانی جمعیت و حمایت از خانواده مورد طرح و بررسی قرار گرفت.

در این نشست اعضای قرارگاه دانشگاهی جوانی جمعیت و حمایت از خانواده نیز هر کدام به بیان توانمندی‌ها و چالش‌های حوزه خود و همچنین راهکار‌هایی جهت برون رفت از معضل جمعیتی اشاره کردند.

باشگاه خبرنگاران جوان گیلان رشت

دیگر خبرها

  • جزئیات طرح «یسنا» یارانه ویژه مادران باردار + مبلغ و نحوه استعلام
  • عکس‌| ماجرای گردن‌بند خاص شمسایی در جام ملت‌ها
  • زایمان سزارین در گیلان همچنان پیشتاز است
  • ماجرای داغ حمایت هنرمندانه از غزه در ونیز/غرفه ایران رسما فعال شد
  • سرپرست بیمارستان خلیج فارس منصوب شد
  • مزایای بیمارستان سیار در موقعیت های بحرانی و اضطراری
  • معیار انتخاب یک ضد آفتاب مناسب/ مصرف ضد آفتاب در مادران باردار و کودکان چگونه است؟
  • مراجعه گربه‌ باردار به یک مرکز بهداشت برای زایمان (فیلم)
  • نیویورک‌تایمز: سیستم پزشکی غزه در آستانه فروپاشی است
  • بسته‌های ویژه مادران باردار به ۸۲۵ هزار خانوار خراسان رضوی تعلق می‌گیرد