Web Analytics Made Easy - Statcounter

امروز هر نوزادی متولد شود، تاریخ شناسنامه‌اش ١۴٠١/١/١ است، برخی پدر و مادر‌ها برای ثبت این تاریخ به اصلاح رند و لاکچری از مدت‌ها قبل برنامه ریزی کرده بودند تا در این روز فرزندشان متولد شود؛ «دکتر برای ٧ فروردین وقت سزارین داده بود، اما دلمون می‌خواست فرزندمون اولین روز سال به دنیا بیاد تاریخش هم خیلی هم لاکچریه.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

» «به دنیا آمدن در اولین روز قرن جدید و رند بودن تاریخ باعث شد این روز رو برای تولد زودتر بچه انتخاب کنیم»

این‌ها تنها بخشی از حرف‌های پدر و مادرانی است که دنبال ثبت تاریخ تولد فرزندشان در نخستین روز قرن و سال جدید که به اصطلاح پزشکی به آن می‌گویند «دستکاری در تاریخ تولد»، بر اساس گزارش‌ها برخی والدین تا ١٠٠ میلیون به بیمارستان‌های خصوصی هزینه پرداخت کرده اند تا فرزندشان در این روز متولد شود و بتوانند به هر نحوی شده تاریخ تولد فرزندشان را دستکاری کنند.

سری به برخی بیمارستان‌ها بزنی شلوغی در لابی و شیرینی و گل‌هایی که تزیین نوزاد دارند از صف طولانی تولد نوزادان در ١۴٠١/١/١ خبر می‌دهد، برای مشاهدات میدانی راهی سه بیمارستان خصوصی در شهرک غرب تهران شدم، به گفته مسئول پذیرش یکی از بیمارستان‌ها در روز‌های عادی سه تا چهار عدد تولد نوزاد دارند، اما امروز این عدد به ۴۵ مورد می‌رسد و این یعنی افزایش بیش از ١٠ برابری سزارین در نخستین روز سال است هم فقط به تاریخ تاریخ تولد لاکچری.

ساعت نزدیک به ١١ ظهر است و هنوز مادران باردار زیادی معطل اتاق عمل مانده‌اند و نگهبان بخش می‌گوید مراجعه مادران باردار از ساعت ٢ بامداد شروع شده و همچنان ادامه دارد و تا حالا به بیش از ۵٠ مادر باردار مراجعه کرده اند مراجعات همچنان ادامه دارد و تا عصر به ۶٠ تولد هم خواهد رسید، چرا که اتاق عمل‌های دیگر در ایام نوروز تعطیل است و تعداد مراجعات برای سزارین امروز بالا بود، اتاق‌های عمل دیگر را هم به زایمان اختصاص داده اند. 

نگهبان که از حجم مراجعه مادران و سوال‌های خانواده‌ها خسته شده بود، می‌گوید که هر زمان تاریخ رند می‌شود ما دردسر داریم و با حجم مراجعات برای تولد رو به رو هستیم و در  ۹۹/۹/۹ بیش از ۶٠ تولد نوزاد داشتیم.

ساعت از ١٣ عبور کرده و در سومین بیمارستان خصوصی شهرک غرب هم تراژدی تکراری تولد تقویمی در حال رقم خوردن است، مسئول حراست بخش می‌گوید که همه این شلوغی‌ها به علت تاریخ رند ١۴٠١/١/١ است و تاکنون بیش از ۴٠ مورد مادر باردار پذیرش شده اند و تعدادی از زایمان‌ها هم لغو شدند، چرا که تخت به تعداد کافی نداشتیم؛ مادران باردار را به دو بیمارستان دیگر ارجاع دادیم.

معاون درمان وزارت بهداشت ضمن هشدار در خصوص انجام سزارین همزمان با تاریخ تقویمی خاص گفت: طبق بیانیه سازمان جهانی بهداشت انجام سزارین به عنوان یک روش تولد برای نجات مادر و نوزاد در حد ١٠ تا ١۵ درصد منطقی است و بیش از این میزان نه تنها منفعتی برای مادر و نوزاد ندارد، بلکه برعکس مادر و نوزاد را در معرض مخاطرات قرارمی دهد.

زایمان زودرس یا دیررس برای درج تاریخ تولد خاص باعث به‌ خطر افتادن سلامت مادر و جنین می‌شود و این اقدام نه تنها نشان از خاص بودن و تمایز فرهنگی خانواده ندارد، بلکه بهانه درج این تاریخ ویژه در شناسنامه ممکن است برای یک عمر سلامت جنین را به خطر بیندازد، این را معاون درمان وزارت بهداشت می‌گوید.

به گفته کریمی، شواهد علمی روز دنیا، موید اهمیت تکمیل مدت طبیعی بارداری است به نحوی که متولد شدن نوزادان قبل از کامل شدن دوره بارداری، بر روی تکامل ارگان‌های مختلف نوزاد تاثیر منفی خواهد داشت.

این موضوع برخلاف سیاست‌های وزارت بهداشت در حوزه ترویج زایمان طبیعی ایمن و حفظ سلامت مادر و نوزاد است. براین اساس با بیمارستان‌ها و پزشکانی که سابقه آمار بالای سزارین مدیریت نشده در تاریخ‌های خاصی داشته باشند، برخورد می‌شود.

معاون درمان وزارت بهداشت با توجه به آمار‌های ثبت شده و افزایش تولد‌های تقویمی می‌گوید: در سال‌های اخیر متاسفانه شاهد افزایش معنادار سزارین‌های غیر ضروری (پیش از موعد) تاریخ‌های مناسبتی و تقویمی در برخی بیمارستان‌های ایران هستیم که این امر می‌تواند علاوه بر تحمیل هزینه اضافی به خانواده‌ها و بخش درمان، عوارض جسمانی و حتی خطرناک برای مادر و جنین داشته باشد.

اعظم السادات موسوی رئیس انجمن متخصصین زنان گفت: امیدواریم که مادران تولد تقویمی را فدای سلامت خود و فرزندشان نکنند چرا که دستکاری تاریخ تولد می‌تواند سلامت جنین را به خطر بیندازد.

رئیس انجمن متخصصین زنان از عوارض دستکاری تاریخ تولد می‌گوید: تولد نوزاد زیر ۳۹ هفته می‌تواند نوزاد را گرفتار عوارض تنفسی کند؛ چرا که پیش از این زمان ریه او تکمیل نشده و ممکن است که پس از تولد نوزاد به دستگاه و بستری در NICU نیاز پیدا کند، حتی خطر آسم و به خطر افتادن سلامت کودک در آینده وجود دارد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی بهداشت و درمان

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: نوزاد نوروز تولد وزارت بهداشت بیمارستان ها مادر و نوزاد تولد نوزاد تاریخ تولد ١۴٠١ ١ ١

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۲۸۷۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسمومیت با قارچ‌های وحشی رشد ۳ برابری داشته است / علائم مسمومیت را بشناسید

مسئولان حوزه بهداشت و درمان همیشه درباره مصرف نکردن قارچ‌هایی که در طبیعت روییده هشدار دادند، زیرا تشخیص سمی یا غیرسمی بودن این نوع قارچ‌ها بسیار دشوار است و مصرف آن می‌تواند باعث فوت افراد شود، این درحالی است که اورژانس کشور از رشد سه برابری مسمومیت با قارچ‌های وحشی در طبیعت خبر داده است.

‌به گزارش خبرگزاری ایمنا با شروع فصل بهار و افزایش بارش‌ها در این فصل زمینه رشد قارچ‌های وحشی در طبیعت بیشتر می‌شود و در این فصل شاهد حضور بیشتر افراد در دل طبیعت هستیم، لذا مهم است که افراد از مصرف این قارچ‌ها خودداری کنند و هشدارهای مسئولان ذی‌ربط درباره مسمومیت‌زا بودن این نوع قارچ‌ها را جدی بگیرند.

بابک یکتاپرست، معاون روابط عمومی اورژانس کشور با اشاره به آمار مسمومیت با قارچ وحشی گفت: امسال با توجه به افزایش میزان بارش باران، رویش قارچ در طبیعت افزایش یافته است و از آنجایی که اطلاعات مردم و گردشگران درباره قارچ‌ها کم است؛ ممکن است عده‌ای با مصرف این قارچ‌های وحشی، دچار مسمومیت شوند.

وی با اشاره به آمار مراجعان مسمومیت به اورژانس افزود: از هشتم فروردین تا پنجم اردیبهشت ماه و در واقع طی مدت حدود یک ماه، ۵۳ نفر بر اثر استفاده از قارچ وحشی، مسموم شده‌اند، در حال حاضر ۱۴ نفر از این افراد در بیمارستان‌ها تحت نظر هستند، همچنین ۳۹ نفر درمان شده و ترخیص شده‌اند.

سخنگوی سازمان اورژانس کشور گفت: این مسمومیت تاکنون فوتی برجای نگذاشته، اما لازم است که افراد و به خصوص طبیعت‌گردان از مصرف این قارچ‌ها پرهیز کنند، میزان مسمومیت‌ها، نسبت به گذشته سه برابر افزایش یافته است، بنابراین این موضوع باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد.

به گفته سخنگوی سازمان اورژانس کشور بیشترین میزان مسمومیت‌ها با قارچ در استان‌های فارس، لرستان و کرمانشاه به ترتیب با ۱۶،۱۳ و ۱۰ نفر بوده است.

نشانه‌های مسمومیت با قارچ سمی

حمید قهرمانی، کارشناس معاونت بهداشتی استان گیلان یکی از دلایل مسمومیت افراد، پس از مصرف قارچ‌های سمی را تشخیص غلط آنها دانست و یادآور شد: برخی به‌علت شکل ظاهری قارچ‌های سمی که شبیه به قارچ‌های غیر سمی و خوراکی هستند، دچار اشتباه می‌شوند.

وی با تأکید بر این‌که همه انواع قارچ‌ها، خوراکی نیستند و بعضی سمی و خطرناک هستند، افزود: خوردن چند لقمه از قارچ‌های سمی می‌تواند کبد، کلیه یا حتی مغز را از کار انداخته و در مواردی سبب مرگ شود، تنها در آزمایشگاه می‌توان نوع قارچ را شناسایی کرد و از روی ظاهر یا مزه قارچ نمی‌توان سمی یا غیرسمی بودن قارچ را تشخیص داد.

این پزشک با تأکید بر اینکه فرد مسموم باید سریع‌تر به بیمارستان منتقل شود، گفت: تهوع و استفراغ، اسهال، شکم درد و عرق کردن گاهی علائم مغزی مانند توهم، خواب‌آلودگی، تشنج و یا بی‌قراری از نشانه‌های زودرس مسموم شدن با قارچ‌های سمی است.

قهرمانی با بیان اینکه از چیدن، خریدن و مصرف قارچ‌های روییده شده در طبیعت، کوه و دشت پرهیز و تنها از قارچ‌های خوراکی تولید شده در کارخانه‌های معتبر استفاده شود، ادامه داد: پختن، آب پز یا کباب کردن قارچ‌های وحشی موجود در طبیعت سمی بودن آنها را از بین نمی‌برد.

وی با اشاره به تنها راه پیشگیری از مسمومیت با قارچ گفت: تنها راه پیشگیری از مسمومیت با قارچ خودداری از مصرف قارچ‌های روییده در طبیعت است، سم قارچ پادزهر ندارد و تنها باید از خوردن قارچ‌های وحشی موجود در طبیعت و غیر پرورشی دوری کنیم، کودکان یکی از گروه‌های پرخطر و در معرض مسمومیت با قارچ هستند.

کد خبر 748427

دیگر خبرها

  • افزایش ۲ برابری سطح پوشش گیاهی در مراتع گنبدکاووس؛ مانعی برای ریزگرد‌ها و غذایی برای دام‌ها
  • «در پا به ماه» نسخه نپیچیدیم بچه‌دار شوید/ تولد ۲۰ نوزاد را دیدیم
  • جایابی بیمارستان مادر و کودک خراسان شمالی اشتباه است
  • فیلم | کلنگ بیمارستان مادر و کودک بجنورد بر زمین خورد
  • افزایش ۳۰ درصدی ذخیره خون بندناف نوزاد در هرمزگان
  • مسمومیت با قارچ‌های وحشی رشد ۳ برابری داشته است / علائم مسمومیت را بشناسید
  • (ویدئو) نوزاد فلسطینی متولد شده از مادر جان‌باخته درگذشت
  • افزایش ۳۰ درصدی ذخیره خون بند ناف نوزاد در هرمزگان
  • از هر هزار تولد، یک تا سه نوزاد با آسیب شنوایی متولد می شود/شناسایی۱۶۳ نوزاد ناشنوا در خراسان شمالی
  • افزایش ۶ برابری مصرف برق با استفاده از کولر گازی در مناطق معتدل