Web Analytics Made Easy - Statcounter

خداکرمی گفت: به عنوان فردی که بیش از 30 سال است در این حرفه هستم و در استان‌های مختلف بودم، چنین موضوعاتی را ندیدم و نشنیدم اما ممکن است باشد و محکوم هم می‌کنیم به همین دلیل توجه بیشتر به عاملان زایمان، رعایت استاندارد نیروی انسانی در کشور و اجرای طرح ماما همراه در تمامی بیمارستان‌ها، می‌تواند در کاهش مشکلات اتاق زایمان موثر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

ناهید خداکرمی رئیس انجمن مامایی کشور در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی برنا درباره آزار و اذیت مادران در اتاق زایمان توسط ماما و پزشک، گفت: حدود یک میلیون و 200 تولد در سال داریم به هرحال مثل هر جای دیگری که بی اخلاقی‌هایی پیش می‌آید در اتاق زایمان نیز ممکن است مشکلات و بی‌اخلاقی‌هایی را شاهد باشیم اما جوسازی که صورت گرفته و شدتی که در این خصوص مطرح می‌شود، درست و واقعی نیست.

او افزود: بیشتر افرادی که درباره تجربیاتشان درباره بی‌اخلاقی‌های صورت گرفته در اتاق زایمان می‌گویند مربوط به سال هاى گذشته است و در سال‌های اخیر این موضوع بسیار نادر شده است چراکه بعد از طرح تحول سلامت، تحول خوبی در اتاق زایمان صورت گرفت و البته بهبود وضعیت در زایشگاه ها از زمان وزارت خانم دکتر دستجردی آغاز شده بود و طرح "ماما همراه" به تصویب رسید. در این طرح هر مادر به انتخاب خود می‌تواند یک ماما از ابتدای شروع درد زایمان تا تولد فرزندش داشته باشد. 

خداکرمی ادامه داد: طرح ماما همراه به این دلیل طراحی شد که بتوان مراقبت نفر به نفر مامایى را فراهم کرد، زیرا  فرآیند زایمان طولانى است و در این پروسه مراقبت مداوم مامایی یکى از استاندارد هاى اساسى و  شیوه هاى مهم حمایت از مادر تلقى مى شود، حق هر مادری است که هنگام زایمان از مراقبت اختصاصی برخوردار باشد، اما متاسفانه زایشگاه‌های ما با کمبود نیروی انسانی مواجه هستند که برای جبران این کمبود ماما همراه تعریف شد. 

رئیس انجمن مامایی کشور اضافه کرد: متاسفانه بیمارستان‌های دولتی به دلیل تضاد منافع موجود اغلب مانع حضور ماما همراه برای مادر می‌شوند درحالی که ماما همراه هیچ هزینه‌ای برای بیمه و بیمارستان ندارد و هزینه آن را خود مادران و با عشق و علاقه  پرداخت می‌کنند علی رغم اینکه وزارت بهداشت بخشنامه‌هاى متعددى درخصوص اجرای طرح ماما همراه و همکاری با مادران در این زمینه برای بیمارستان‌های دولتی داشته است اما هنوز مشکلات اجراى آن زیاد است،.

او گفت: کمبود نیروی انسانی که در بخش‌ها داریم و گاهی یک ماما از 5 مادر مراقبت می‌کند و یا 3 ماما در شیفت هستند اما 8 مادر برای زایمان حضور دارند، ممکن است  باعث بروز مشکلاتی در هنگام زایمان شود . البته بردباری و صبر یکی از مسائل مهمی است که در این حرفه اهمیت دارد و ما نیز هرگونه بی اخلاقی علیه مادران را هنگام زایمان محکوم می‌کنیم.

خداکرمی با اشاره به اینکه متاسفانه کمترین توجه به نیروی انسانی در حوزه سلامت مادران باردار می‌شود، تصریح کرد:  اتاق‌های زایمان ما نوسازی و تجهیز شده است اما با کمبود شدید نیروی انسانی مواجه هستیم و ماماهاى جوان در حال مهاجرت هستند خوشبختانه  در طرح تحول سلامت ترویج زایمان طبیعی در دستور کار قرار گرفت و اتاق‌های زایمان نوسازى  شد اما نیروی انسانی کم است. در بخش خصوصی نیز اتاق‌های زایمان شرایط مناسب تری دارد چراکه مادر ماما همراه را در اتاق زایمان به همراه دارد و ماما عامل زایمان نیز حضور دارد به همین دلیل رضایت مادران در زایمان بالاست.

رئیس انجمن مامایی کشور در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آزار کلامی جنسی که در اتاق زایمان صورت می‌گیرد و مادران در این خصوص اعتراضاتی داشتند، اظهار کرد: به عنوان فردی که بیش از 30 سال است در این حرفه هستم و در استان‌های مختلف بودم، چنین موضوعاتی را ندیدم و نشنیدم اما ممکن است باشد و محکوم هم می‌کنیم به همین دلیل توجه بیشتر به عاملان زایمان، رعایت استاندارد نیروی انسانی در کشور و اجرای طرح ماما همراه در تمامی بیمارستان‌ها، می‌تواند در کاهش مشکلات اتاق زایمان موثر است.

او درباره دلایل بروز مشکلات برای مادران هنگام زایمان ، بیان کرد: دلایل بروز چنین اتفاقاتی ممکن است خستگی، شرایط اضطرارى که جان مادر و جنین تهدید مى شود و نیاز به همکارى مادر ضروری است و بى توجهى نیروی انسانی و مداخلات غیر ضرورى ممکن است در روند تولد باشد متاسفانه روند زایمان در کشور ما پر مداخله شده است و پرسنل مامایی اختیار عمل را در اتاق زایمان از دست دادند و دائم باید دستور پزشک را رعایت ‌کنند که باعث تنش و ناملایمات در اتاق زایمان می شود.

خداکرمی گفت: بعید است که یک ماما بد اخلاق باشد و صدایی مشاجره ای که منتشر شده و گفته می‌شود که مربوط به اتاق زایمان است مشخص نیست چه فردى است گرچه این موضوع فراگیر نیست و نادر است اما همین تعداد کم را هم درست نمی‌دانیم و هرگونه بد اخلاقی نسبت به مادر محکوم است و اگر به صورت موردی متوجه شویم برخورد می‌شود .

رئیس انجمن مامایی کشور درباره راه‌های جلوگیری از این مشکل، تصریح کرد: یک راه وجود ماما همراه است خواهش ما این است که در تمامی بیمارستان‌ها اجازه دهند مادر فردی را همراه خود در اتاق زایمان داشته باشد که می‌تواند ماما همراه، همسر و ... باشد. کمیته‌های اخلاق بیمارستان‌ها، برای زایشگاه به صورت اختصاصی باشد و مادران بعد از زایمان نظر خودشان را درباره زایمان ارائه دهند و اگر به صورت مصداقی در بخشی مشکل ایجاد شده است رسیدگی و جریمه‌هایی نیز برای خاطیان لحاظ شود. 

او با بیان اینکه تامین نیروی انسانی یکی از موضوعات مهمی است که باید به آن توجه شود، خاطرنشان کرد: سازمان برنامه و بودجه 5 سال پیش حدود 4 هزار و 500 جذب ماما را مصوب کرد اما متاسفانه فقط 2 هزار نفر جذب شد و سایر ظرفیت برای جذب پرستار، پزشک و سایر کادر درمان شد. طی چندسال اخیر علارغم اینکه موضوع جمعیت و کاهش نرخ باروری را در مرکز توجه قرار دارد اما به نیروی انسانی مرتبط با این حوزه که ماما ها هستند، توجه نمی‌شود.

انتهای پیام/4

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: برنا آزار و اذیت زایمان تولد زایمان مشکلات استاندارد نیروی انسانی بیمارستان عشق وزارت بهداشت سلامت مهاجرت بخش خصوصی پزشک اخلاق برنامه و بودجه درمان زایمان مادران باردار زایشگاه ماما همراه اتاق زایمان بیمارستان ها نیروی انسانی هنگام زایمان بی اخلاقی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۵۲۷۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارتباط مشکل مسکن با کمبود پرستار در شهر‌ها/ تعرفه ترجیحی پاسخگوی نیاز پرستاران نیست

یوسف رحیمی معاون توسعه و مدیریت منابع انسانی سازمان نظام پرستاری کشور در گفت وگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، در رابطه با تعرفه ترجیحی پرستاران در مناطق محروم اظهار کرد: تعرفه ترجیحی با هدف نگه داشت پرستار در مناطق محروم ایجاد شده است. در این طرح تعرفه پرستاران با توجه به میزان محرومیت منطقه‌ای که در آن حضور دارند افزایش می‌یابد.

وی ادامه داد: مناطق محروم تعرفه خاص خودشان را دارند و همه به یک شکل نیستند. تعرفه‌های پزشکی براساس محرومیت شهرها و میزان برخورداری آن ها با یک دیگر متفاوت است.

معاون توسعه و مدیریت منابع انسانی سازمان نظام پرستاری کشور افزود: بخشی از نیرو‌های مناطق محروم را نیرو‌های بومی تشکیل می‌دهند، اما قالب ارائه دهندگان خدمت سلامت در این مناطق بومی نبوده و به صورت اجباری، برای گذراندن طرح یا به صورت اختیاری در آن مناطق حضور دارند. بنابراین وزارت بهداشت برای نگه داشت پرستاران درمناطق محروم باید جذابیت‌های لازم را ایجاد کند که طرح تعرفه ترجیحی مناطق محروم، یکی از همین جذابیت‌ها است.

رحیمی با بیان اینکه بیمارستان‌های مناطق محروم ضریب اشغال کمی دارند افزود: منظور از ضریب اشغال تعداد بیمارانی است که در یک ماه بستری می‌شوند؛ باتوجه به این موضوع اگر به پرستاران این مناطق تعرفه ترجحی هم اضافه شود باز هم نمی‌تواند پاسخگوی نیاز آنها باشد.

وی تصریح کرد: در مناطق کمبرخوردار تجهیزات پزشکی به اندازه لازم وجود ندارد بنابراین مردم به شهر‌های بزرگ‌تر رفته تا خدمات درمانی دریافت می‌کنند در نتیجه تعداد بیماران بیمارستان‌های مناطق محروم کم و سپس تعرفه نیز کاهش می‌یابد اکنون اگر تصور کنیم که تعرفه‌های ترجیحی در همه جا ۱۰۰ درصد افزایش داشته باشد بازهم پاسخگوی هزینه‌زندگی پرستاران نیست. ضریب اشغال در بیمارستان‌های تهران بیشتر از ۷۰ یا ۸۰ درصد است درحالی که همین آمار در مناطق محروم به ۳۰ یا ۴۰ درصد می‌رسد.

معاون توسعه و مدیریت منابع انسانی سازمان نظام پرستاری کشور گفت: طرح تعرفه ترجیحی مناطق محروم یک طرح خوب و روبه جلو است؛ اما به عقیده بنده تاثیر مثبتی در جهت حفظ و نگه داشت پرستار در مناطق محروم نخواهد داشت. البته که الان برای قضاوت قطعی بسیار زود است و باید صبر کرد تا نتیجه خروجی سامانه‌های پرداخت مشخص شود.

رحیمی با اشاره به اسکان پرستاران در مناطق محروم یادآور شد: طبق قانون باید اسکان نیروی طرحی با محل کار باشد؛ اما قالباً این قانون اجرا نشده و پرستار مجبور است خانه‌ای اجاره کرده و هزینه اسکان را پرداخت کند. یکی از اقداماتی که می‌تواند ماندگاری پرستار را در مناطق محروم بیشتر کند اسکان است.

وی در پایان به معضل اسکان در شهر تهران اشاره کرد و گفت: حتی در مناطق برخوردار مانند تهران، معضل اسکان وجود دارد. اکنون تعداد پرستاران تهران هم پاسخگوی نیاز این کلانشهر نیست. اگر بخواهیم از شهر‌های دیگر پرستار جذب کنیم، حتما باید به فکر اسکان آنها باشیم. یکی از دلایل کمبود پرستار همین موضوع اسکان است، زیرا تامین مسکن در شهر‌های بزرگ بسیار سخت است، زیرا نسبت به شهر‌های کوچک‌تر اجاره خانه بیشتری را باید پرداخت کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • جذب و تربیت سالانه دو هزار نیروی متخصص در حوزه فناوری کوانتوم
  • پیش‌بینی می‌کنیم سال آینده کمبود نیروی انسانی نداشته باشیم
  • طرح تحول علوم انسانی در دانشگاه خوارزمی اجرا می‌شود
  • انتقاد از دستورالعمل صادر شده توسط یک مسئول در قوه قضاییه:طبق قانون اساسی نمی‌توانید ثبت شکایت و دادخواست از دولت را ممنوع کنید
  • ارتباط مشکل مسکن با کمبود پرستار در شهر‌ها/ تعرفه ترجیحی پاسخگوی نیاز پرستاران نیست
  • تلاش برای اتمام خط ۲ مترو شیراز تا ۲ سال آینده / مشکل اصلی، کمبود واگن است
  • ۲۵ هزار نیروی جدید در وزارت بهداشت جذب می شوند
  • تورم نیروی انسانی در شهرداری جزو معضلات شهرداری‌هاست
  • کنعانی تحریم‌های سه‌کشور آمریکا، انگلیس و کانادا را به شدت محکوم کرد
  • تاکید امام جمعه پلدشت برنقش خطیر معلمان درتربیت نیروی انسانی